byhanna

Kategori: TRÄNING

Morning run

Eftersom varje soldag kan vara den sista i ett Sverige, som lutar mer och mer mot höst än stranddagar och uteserveringar, så passar jag på att ta en joggingtur utomhus. Om det är det värsta jag vet? Svar ja. Utan tvekan. Trotts det så drar jag på mig joggingskorna lite då och då. Förhoppningsvis så blir det några gånger i veckan i höst. Inomhus dock. Jag ska nämligen  köpa ett kort på friskis igen är tanken! Roligt va? Jag har haft semester fööör länge nu...

 

Sakta men säkert

Idag är dagen här, dagen då jag ska släpa mig till gymmet, köpa mig ett nytt kort och faktiskt börja använda det! Det får vara nog nu, jag har tröttnat på att lunka fram och spendera mina dagar i sängen. Från och med nu är det skärpning på högnivå. Jag vill kunna springa igen, utan att vilja dö de vill säga. Jag vill kunna skutta fram med något kvittrande i öronen medan alla andra hösttrötta människor frågar sig vad fan jag håller på med. Skit samma att jag kommer vara långsamast på friskis, jag är ju där iallafall! Jag ska bli en riktig motionär som tycker det är roligt att ta promenader och cyklar till jobbet. Okej där överdrev jag. Men ska vi säga att jag ska sätta min fot på friskis minst två gånger denna vecka? Det är en bra start! Hackar ni på? Kom igen, de blir kul. 

Att hitta rätt - Yoga

Har ni inte testat Yoga än? Gör det nu! Igår var jag, Clara och Selma på ett Yoga pass hos Friskis för att känna på lite. Vi alla älskade det, att vara i ett mörktrum, sträcka på sig och bara vila och andas var helt fantastiskt. Hela dagen idag har min axlar varit nedsläppta, jag har kännt mig lugn och harmonisk. Yoga hade behövts under hösten men jag är glad att jag hittade den nu. Minst en gång i veckan ska vi gå och göra berget, solkrigaren och månhälsningen haha. Med tanke på att jag inte har stretchat de senasre 10 åren så såg det ganska roligt ut, men vad gör det, häng på ni också! Tisdagar halv 7 är passet.

Att ta kontroll.

Om ni bara visst hur duktig jag var i morse, gick upp klockan 7 (har stigit upp 11-12 alla andra dagar), åt frukost (!!) och hann få i mig två koppar kaffe innan jag åkte iväg till gymmet med malin. Hängde med på hennes pass hon körde men hade inte alls samma energi och ork som hon har, kommer verkligen vakna med träningsvärk imorgon... Ska försöka få i mig lunch snart också och sen lite plugg.

 

Jag har under dessa dagar bestämt mig att ta kontroll över mitt mående och sluta vara så depp och negativ, att få koll på mat, sömn och träning tror jag är första steget. De andra får komma naturligt längst vägen. Planen är att hinna med en PW i solen (om den kommer fram) imorgon och köra lite mage här hemma. På lördag får jag ta en vilodag då jag jobbar hela dagen. Håller tummarna för att jag får stå i baren haha! Längre än så kan jag inte planera... Målet? Bli lika glad som jag är på bilden ovan!

FAVORIT DRINK OCH TRÄNING

 

Hej på er! Imorse kom den, den absolut värsta träningsvärken jag har haft i hela mitt liv. Jag går runt och vill knappt andas för det gör så ont och jag vet inte heller om det är bra att jag tog i, eller dåligt att jag är så galet otränad haha. Iallafall, igår så jobbade jag fram till klockan sex och sedan kom tjejerna in till stan för att spela lite mini golf, äta glass och ta en drink. När vi skulle beställa så bestämde vi, eller jag, att vi måste prova något nytt. Nu i efterhand är jag lyckligast i världen att jag gjorde det, jag har nämligen hittat min nya favorit drink! Det är den rosa på bilden över och den heter.... Leg Spreader! Ni måste prova den nästa gång ni är ute, tänker tvinga hela sällskapet på fredag att beställa en sådan!

 

Idag ska jag endast jobba och träna. Springning står på schemat och jag ska klara 6 km + rumpa. Det är inte långt kvar tills jag ska ta mig igenom milen, tre dagar för att vara exakt. Jag känner att rent fysiskt så klarar jag det, men psykiskt så är jag så långt borta. Jag har aldrig träffat någon som litar så lite på sin förmåga att orka som jag gör. Tillexempel på fotbollsplanen så måste jag veta exakta tiden hela matchen för att kunna jämföra min ork i benen med tiden som är kvar att spela. Men på söndag så ska jag inte ta tid eller tänka på det, då ska jag bara köra och lita på att min fysik klarar hela varvet. Jag är taggad!

VART ÄR DU TRÄNINGSGLÄDJE?

Startade dagen med en runda på gymmet med Malin, j'vlar vad jobbigt det var. Jag kände ingen träningsglädje alls trotts att vi körde mitt favorit pass (rumpa) och att jag hade Malin vid min sida. Jag hoppas den kommer tillbaka när jag är tillbaka i form. Jag har verkligen saknat att känna endorfinerna spruta ut i kroppen och njuta när hjärtat slår fort.  Idag så jobbar jag på klädaffären och sedan är det dags för match. Sista matchen innan uppehållet, det är bara hålla tummarna att det ska gå bra och fortsätta köra egen träning. 

 

Jag brukar alltid vara den som är sämst tränad när vi kommer tillbaka, detta år ska det inte vara så. Jag har bestämt att jag ska klara av att springa milen innan fotbollen börjar igen. Och när jag säger springa menar jag inte lunka/jogga utan jag vill kunna hålla ett bra tempo och känna glädje i att göra det. Jag har cirka fyra veckor på mig och jag känner att jag kommer klara det så länge jag fortsätter vara fokuserad. Jag håller er uppdaterade hur det går!

 

ELDEN

Hej på er! Tänk att det redan är Onsdag kväll? Längtar mycket till denna helg som består av både födelsedagsfirande och tid med mitt hjärta. Den här dagen har varit en riktig berg och dalbana. Fick tillbaka min vetenskapliga uppsats jag sköt upp flera månader idag, väldigt nöjd med betyget för engångsskull. Sen har vi två möten idag som jag är mindre nöjd med... Ett av dom tänker jag strunta i och lägga bakom mig medans det andra tände elden i mig. Känner ni också så ibland, att ni brinner? Av ilska, passion, glädje. Idag, och just nu, brinner jag av ilska. Det är verkligen min motivation. Det finns inget som får mig mer måliriktad än när människor som säger att jag inte klarar något, när jag vet att jag kan klara det. Då vill jag motbevisa, 1000 gånger om.

 

Något annat roligt som hände idag var att alla tjejer träffades på stan för att köpa present åt Petra. Våran tanke när det gått 30 minuter var ''tänk att vi gjorde det här frivilligt förut''. Fem tjejer med olika viljor lyckades tillslut lösa det och göra något riktigt bra. Jag sprang även nu på kvällskvisten, kravlös springning som jag kallar det. De går ut på att inte mäta och kolla tiden när jag springer, mer träning för psyket än konditionen kanske men för mig behövs det verkligen. Blev ca 6 kilometer tror jag så jag är nöjd! Imorgon väntar gymmet med malin klockan åtta. Armarna ska trimmas!

 

 

 

9 KILOMETER

Jag har självklart på EM semifinalen på TV:n men det ser inte ljust ut för Sverige. 1-0 står det för er som väljer att läsa det här istället för att titta. Tråkigt eftersom vi har final biljetter och jag gärna hade viljat bära min Sverige tröja då. Men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen. Jag får heja fram något av de andra nordiska lagen istället. 

Efter jobbet tog jag en PW med Andreas runt forsby, nästan 9 kilometer för mig men det var skönt. Behövde skaka loss benen lite efter gårdagens backlöpningar. Jag övningskörde även, riktigt bra kändes det förutom en jobbig situation i rondellen... Update: Sverige förlorade, fan. 

Upp