byhanna

Tillbaka på hemmaplan

 

Tiden flög iväg hörrni. Det blev tre veckor av att vara på resande fot där en studentvecka + student klarades av, en vecka i Göteborg på Emax samt en vecka i Grekland på ön Mykonos. Jag har haft fullt upp alltså och inte varit hemma mer än 3 dagar under dessa veckor. Om det är skönt att ligga i sin säng med en serie och kopp te nu? Jo ni kan ju tänka er...

 

Självklart ska ni få veta allt. Det finns dock ett litet problem. Jag har fått en Mac och förstår verkligen inte hur den funkar?? Har haft PC hela liver så jag kan varken använda bilder eller få upp ljusstyrkan. Finns det en snabbkurs för sånt här eller gäller det bara för pansionärer? Har ni något tips så hjälp mig snälla, jag är helt ute och cyklar här.

 

 

 

 

 

Morsdag

Jag vet inte hur det funkar i Era familjer, men i min så skulle ingenting fungera utan kvinnan som styr båten, min mamma.

Det kan vara svårt att komma ihåg att hon inte är en superhjälte trots att hon alltid vet vart allt finns, alltid vet vad man ska göra i svåra situationer och alltid ställer upp. Jag har haft turen att få en mamma som låter mig testa min egen väg, som låter mig göra fel och som låter mig bygga mitt eget liv. Det är inte alla som får växa upp med en sån superkvinna som låter en testa sina egna vingar. Det kommer jag alltid vara evigt tacksam över. 

Grattis på Morsdag älskade mamma, du är den viktigaste människan i mitt liv. 

 

Fit Me från Maybelline

Mitt absolut bästa tips när det gäller budget foudation är verkligen Fit Me från Maybelline. Otroligt lätt och jämnar ut huden utan att se för ''kakig'' ut. Jag brukar ha färg 125 på vintern och 225 på sommaren, jag tror jag skulle kunna gå ned en ton men tycker att det funkar bra med 225. Det som gör att jag älskar denna är att det känns som om jag är osminkad även när jag har den på mig, precis som smink ska vara egentligen. Den finns på HM, Kicks och Åhlens för cirka 129 kronor. Ett riktigt kap om man som mig inte kräver att produkter ska kosta 500 spänn!

 

Stependium 15.000 kronor

Jag kan med glädje berätta att jag har blivit till delad ett stependium på 15.000 kronor som ska täcka mitt deltagande i EMAX dagarna nere i Göteborg! Visst är det fantastiskt!? För er som inte vet vad EMAX är så är det ett evenemang som återkommer varje år för Sveriges främsta unga enreprenörer. Vi kommer vara två från varje stad som åker ned och eventet är mellan 14 och 18 Juni. Evenemanget är ett tillfälle att möta andra drivna unga människor för att inspireras, utbildas och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. 

 

Jag tror detta kommer bli hur roligt som helst! Dels att få vara i Göteborg som jag bara besökt en gång innan men framför allt att få chansena att delta på det här eventet. Vilken kick-start på mitt liv efter gymnasiet! 

NEW IN - There is no such thing as to many dresses

Jag har klickat hem dessa två klänningar från Nelly.com IGEN... Dessa har jag i bakhuvudet att kunna ha på studentveckan, vad tror ni? Med lite färgglada smycken och skor kan detta nog bli riktigt bra. Hoppas bara de sitter bra! Orkar inte ge mig ut och leta igen... Tur att det inte är ont om tid för en gångs skull. 

Studentpressenter...

Ray-Ban brillor // Lexington muggar // Bestick från Ikea ''Sedlig'' // Ljusstake från Svenskt Tenn // Bestick från Lagerhaus // Glas från Åhlens // Guld armband // Rödvinsglas från Iittala // Glas från Svenskt Tenn

De här med studentpressenter... det är så SVÅRT vad man ska ge och vad man ska önska sig?? Jag satt hela söndagen och klurade på vad jag skulle bli så otroligt glad över och saker jag skulle behålla hela livet ut. Det har jag kommit till insikt med att jag tycker är viktigt. Det här är trotts allt det största och häftigaste som kommer hända i mitt liv fram tills jag gifter mig och får barn. 

 

Jag kommer inte flytta hemifrån direkt efter studenten och därför önskar jag mig inte husgeråd som mixer och sånt. Annars hade jag kanske gjort det. Nu känns det bättre att önska sig saker jag inte kommer kunna köpa själv när det är dags att flytta. Dock så kommer jag önska mig bestick, jävlar i min lilla låda vad dyrt det är. Förstår att vissa väljer att äta med pinnar. Jag har gett mamma och pappa önskelistan jag la upp tidigare så inte alla får samma. Vad har ni tänkt att önska er/ ge bort föresten? 

18 dagar kvar...

Vi går in i den absolut sista pluggveckan, hur fantastiskt är det inte att säga det? Dock har jag mycket att göra tills jag är klar. Skriva ett helt bokslut, göra en engelska redovisning, relgionsseminarium, marknadsföringsprov samt en engelskauppsats. Trots mycket saker så är jag inte stressad, än. Vill verkligen bli klar med allt så jag slipper sitta veckan då allt roligt börjar.

 

Jag börjar känna mig redo för studenten. Vi har relativt bra koll på mottagningen och balen. Jag ska styra förfest till den så har fått tänka till lite med glas, bord, stolar och sånt. Sitter även och kollar på dekoration nu, funderar på att besälla hem lite ballonger och sånt till motagningen. Det piffar ju verkligen upp! Har ni några tips nu inför studentveckan och motagningen? Do's and Don'ts? Berätta gärna om när ni tog studenten! Tycker det är så otroligt roligt att läsa! 

Matte Nationella

Då var det gjort, det värsta och svåraste provet du kan göra i Ekonomiprogramet. Matte 3b Nationella prov. Helvete. HELVETE. Jag har ingenaning om hur det gick, jag VET inte om jag klarade det eller inte. Jag har lika stor chans att få ett F som ett E. Då jag inte är van att vara osäker efter prov så är det en sådan otroligt jobbig känsla, och som om inte det vore nog, så sitter jag och försöker komma ihåg uppgifterna och lösa dom i efterhand. Googlar på svaren och försöker klura ut hur många rätt jag hade.

 

Jag och tjejerna gick och fikade efter, ingen av oss var redo att vara själva än. Jag och Clara gick runt på stan efter också så jag tröstshoppade ett par klackisar. Ikväll ska vi ut och glömma allt med detta prov. Vi ska till den nya uteserveringen P.U.B här i Gävle! Det ska bli så roligt verkligen, älskar att gå ut på vadagar! Nu väntar en låååång dusch och sen massa fixning, med ett glas vin i handen.

Silver i SM - Årets Säljare

Det är så stort så jag knappt kan förstå det själv. Jag är den näst bästa säljaren som deltagit i Ung Företagsamhet detta år! Vet ni hur många människor vi snackar om? 24 000!!! Jag har tagit hem silvermedaljen och rott båten i land. Otroligt glad och stolt är jag, det är helt fansastiskt att få avsluta detta lärorika och tuffa år på detta sätt.

 

Resan hit var lång, nervös, ångestladdad och det ABSOLUT ROLIGASTE JAG GJORT.

Med motiveringen''Med en fantastisk utstrålning så är detta en självklar etta, hon har en väska som gör att varenda samtal leder till en avslutad affär. Det här är en säljresa som kommer gå långt'' fick jag gå upp på scenen och ta emot blommor, en check på 3000 kronor samt det största av allt, en biljett till SM i Ung Företagsamhet för ungefär två månader sedan på den regionala mässan i Söderhamn. Redan här var jag stolt, tro inget annat, men här tändes även en glöd inom mig. Jag började vilja vinna, jag började förstå att detta var ett tävlingsmoment och att jag hade chansen att kamma hem något riktigt stort. 

 

 

I Måndags, förra veckan, så var det dags. Jag var först ut av de 24 säljarna som gått vidare till SM under kategorin Årets Säljare. På insidan av min kropp var det disco blandat med skräckfilm. Jag var verkligen nervös, jag ville så gärna vidare till final, bara ett litet steg till. Juryn var hårdare den här gången, inget vänligt hej med lite småprat och skratt innan pitchet började utan stenansikten rakt igenom. Jurymedlemen jag sålde till gav mig inga genvägar under säljsamatalet. Tänk er att springa i motvind, och ha snö som piskar i ögonen, ungefär så kändes det. Trots det så lyckades jag komma till avslut. Efteråt visste jag ingenting. Hur bra är de andra? Borde jag sagt det där? Varför ville hon inte köpa fler?

 

På morgonen efter, tisdagen, så skulle vi få reda på vilka 6 personer som gått vidare till final. Det ropades upp på den stora scenen i mässhallen. Jag slungades mellan tankarna ''bara till final,  lite till,, sen är jag nöjd'' och ''ska jag verkligen utsätta mig för detta?? Pressen och stressen kommer vara total''. När jag fick höra mitt namn sägas alldra först så försvann alla orostankar, i en sekund, en sekund var det ren chock och glädje som exploderade på insidan det enda jag kände. Två sekunder efter så kom frågan, vad ska jag ens sälja??? 

Finalen går nämligen till så att 10 minuter innan du ska pitcha så får du reda på produkten du ska sälja. Oftast är det något väldigt simpelt, en tejp, en riskaka eller dylikt. Det är nog ett av de svåraste uppdragen du kan få som säljare. Produkten jag skulle sälja var ett par hörlurar, dock så hade jag några riktlinjer som jag skulle följa, bland annat att dom kostade 899 spänn. Jävlar i min lilla låda tänkte jag, vem fan köper det. Efter att ha dividerat med Kalle och Hanna på UF Gävle så lyckades jag komma fram till en strategi. Trafiksäkerhet, ingen kan ju sätta ett pris på det.

 

Denna gång var juryn männskliga efteråt, då fick man se dom riktiga personerna, leenden och en konversation med massa feedback. Vi var fyra stycken som skulle bli nominerade under galamiddagen senare på kvällen. Trots att jag redan då kände mig som en vinnare så skulle det bli surt om jag inte fick mitt namn uppropat under galan. Det var hjärnan som var igång igen ''ett litet steg till, bara liiiite''.  När det blev dags för vår kategori så var det mitt namn som ropades upp först. Då vågade jag för första gången visa glädje utåt för min bragd, då var jag äntligen nöjd påriktigt. Jag hade gått i mål, rott båten i land, hämtat hem alla fåren. Det spelade ingen roll om det var jag som fick gå upp och ta emot pris inför 1500 personer eller inte. Jag kände att jag var så otroligt stolt och nöjd, och det är jag fortfarande, SÅ STOLT OCH SÅ NÖJD MED MIN INSATS.

 

Stort grattis till Sofia som tog hem guldet!! Och ett stort tack till alla Er som pushat, taggat och trott på mig hela vägen, ni är fantastiska!

Informationsträff om SM och Nationella prov

Godmorgon på er! Idag ä agendan fullspeckad minst sagt. Jag ska alldeles strax sätta mig i bilen för att åka till skolan och göra Matte Nationella, den muntliga delen. Jag är så nervös så jag vill kräkas. Förra gången (för två år sedan) fick jag tunghäfta och sa inte ett ord, är livrädd att det ska hända igen eftersom jag VERKLIGEN behöver alla poäng jag kan få. Usch, ingen trevlig start alls! 

 

Sen ska jag och Malin iväg på konferans på högskolan. Det är information om SM i Ungföretagsamhet som äger rum om en vecka exakt. Vi kommer få lunch där också så det blir säkert trevligt. Efter det bär det av till våra sponsorer som ska fixa broshyrer. Lite stressigt är det med allt som ska fixat men ingenting är omöjligt!

 

Lördags Nöjen

Nästan allt som ska vara inlämnat är klart, jag har ett matteprov kvar som jag ska sätta mig med inom kort. Igår satt jag och tjejerna och skrev på religionsuppgiften som skulle vara inne 23.59, vill ni veta när jag lämnade in min? 23.56 haha... Jag är glad att jag hann endå måste jag säga!

 

Kvällens plan är att gå ut och äta med Malin! Det väntas fördrink hos henne med förät, sedan åker vi in till Nästet för vin, drinkar och god mat. Efterdet får vi se vart kvällen slutar! Jag fick det i pressent av henne när jag fyllde år och eftersom det har varit så mycket på våra agendor så har det inte blivit av tidigare, kan verkligen tipsa om att ge era vänner detta i pressent, det uppskattas så otroligt mycket!! Kram på er och ha en fantastisk lördag!

 

Inlägget skulle upp i Lördags.

 

Hur du får dina jordgubbar doppade i choklad som proffsen

Ibland känner man sig riktigt dum alltså. I åratal har jag funderat över frågan ''hur får man jordgubbar som är doppade i choklad fina hela vägen om?''. Jag lägger dem ofta bara ned på en tallrik eller bakplåtspapper och då blir ju halva av jordgubben förstörd. Jag sökte runt lite på Youtube och hittade den här videon. VARFÖR har jag inte tänkt på det innan? En frigolitplatta, så simpelt och smart! Mycket tips på hur gubbarna kan bli extra fina också, detta måste provas i sommar! 

 

 

Intervju med Mitt Gävle

Intervjun idag gick bra! De kom en kille från Mitt Gävle som pratade med mig och Malin om vårt UF företag Smart Travels och jag tycker vi skötte det bra. Håll utkik kommande helger för att läsa repotaget, jag kommer självklart lägga ut den här. Så fantastiskt att vi blir så uppmärksamade trots att vi inte hann vara med i Bästa UF företag tävlingen, det känns skönt att veta att det inte bara är den som räknas!

 

Idag gjorde jag även ett prov i Internationell Ekonomi, mitt bästa ämne alla kategorier och jag rockade brallorna av det. För två dagar visste jag ingenting men med hjälp av pappa och ett stort intresse från min sida så lyckades jag lära mig så mycket! Vill verkligen fördjupa mig i valuta spekulation senare i livet, SÅ intressant. Nu väntas plugg och sen ska jag hem till Elin och dricka vin innan hela Churchgänget går till resturangen och käkar tillsammans, världens härligaste vardag kanske?