byhanna

Kategori: HOME

Grön marmor

En helt ny färg har tagit plats i mitt rum. Som många av er vet så var jag helt såld på vit marmor innan men detta begär har mer och mer börjat gå över till grön marmor istället. Det kanske har att göra med att hösten är på intåg? Jag tycker den nya färgen väver in min gamla fotölj mycket bättre än tidigare, nu känns det mer och mer som en röd tråd, även om det är en bit kvar tills jag är nöjd. Personligen tror jag grön marmor kommer slå i höst, vad tror ni?

 

Hur du får dina jordgubbar doppade i choklad som proffsen

Ibland känner man sig riktigt dum alltså. I åratal har jag funderat över frågan ''hur får man jordgubbar som är doppade i choklad fina hela vägen om?''. Jag lägger dem ofta bara ned på en tallrik eller bakplåtspapper och då blir ju halva av jordgubben förstörd. Jag sökte runt lite på Youtube och hittade den här videon. VARFÖR har jag inte tänkt på det innan? En frigolitplatta, så simpelt och smart! Mycket tips på hur gubbarna kan bli extra fina också, detta måste provas i sommar! 

 

 

Engelbrektsgatan 6 - Drömlägenhet

Engelbrektsgatan 6

Kanske en av Gävles härligaste lägenheter ligger nu uppe till försäljning. Den ligger på den västra sidan där alla hus är lite äldre men i SÅ bra skick. Lägenheten är en trea, takvåning, och med terrass där en jacuzzi står! Skulle jag planera att stanna i Gävle en längre tid så skulle jag inte tveka för fem sekunder, sånna här lägenheter är inte ofta till försäljning. Jag kan verkligen se framför mig hur perfekt den här lägenheten skulle vara för mig, men med en månadsavgift på 5260 kronor så blir det väldigt saftigt för plånboken. Om jag får drömma lite så skulle jag fixa sovrummet det första jag gjorde och sedan hallen, då skulle denna lägenhet vara komplett. Utropspriset är 2 975 000 kronor och jag är sugen på att gå på visningen, bara för att spana lite... Här hittar ni mer information.

 

Att få tullpaner att hålla längre

Som ni vet är jag tulpan tokig och älskar dem i alla olika färger och former. Jag får dem oftast att hålla sig levande i 10 - 14 dagar när jag köper ett set vilket jag tycker är ganska mycket. Så fort blommer kommer in i ett rum tycker jag det ser så mycket trevligare ut. Därför unnar jag mig alltid att köpa hem blommor när jag hämtar ut dricksen eller får lön.

 

Mina bästa knep för att få tulpanerna att hålla är:

1. Låta dem stå i vatten en timme med platen kvar.

2. Skär bort lite av skaftet med en vasskniv.

3. Fyll vasen med iskallt vatten och häll i lite potatismjöl.

 

Efter några dagar kan du byta vatten (du behöver ej byta potatismjöl) samt lägga ned några isbitar för att hålla det ännu kallare. Börjar skälken bli geggig? Skär bort lite till i så fall så blir dina tulpaner som nya.

 

Har ni några tips för att få tulpanerna att hålla längre? Alla tips är välkommna!

HOME DECORATIONS

Mitt största craving just nu, förutom chokland, är den här underbara lampan från Markslöjd. Den är så klassisk med blått, vit och guld. Att ha den här ståendes på mitt sängbord skulle vara pricken över i;t för mitt rum. Jag måste säga att 1299 kronor är saftigt för en lampa men den lilla kanske räcker? Det skulle vara roligt att få in mer blått till våren. Jag har spanat lite på Zara och har sätt att de går med samma tankar, det kanske är dags att slå till? 

Upp