byhanna

Kategori: BARCELONA

Priser i Spanien

Ska till Spanien snart, aldrig varit där förut, är det någorlunda billigare där än i Sverige?? Tänkte du som varit där kanske vet!

 

Svar: Jag har bara varit på två olika ställen i Spanien, Barcelona & Nerja. I Barcelona upplevde jag inte att kläderna var billigare, snarare tvärt om, men smink och accesoarer var riktigt billigt! Även skor var billigare kommer jag ihåg. I Nerja så åkte vi till ett köpcentrum som låg i närheten och där tyckte jag kläderna var mycket billigare än hemma, speciellt på Zara, Pull and Bear och andra internationella butiker. Så passa på där! Även här var skor billigare än hemma men smink hade ungefär samma pris, förutom i mataffären, de var billigt och superbra. Jag tror det är överlag dyrare med allt i Catalonien än resten av Spanien men eftersom det alltid är roligt att ha saker som ingen annan har tycker jag du ska passa på att shoppa där borta vart du än är! 

 

På tal om utomlands och priser, är det någon som har koll på varför det är så extremt billigt i matbutikerna utomlands? Jag har ingen aning...

PARC GUELL - BARCELONA

Eftersom ni är några stycken som ska till Barcelona i sommar så kommer jag fortsätta lägga ut inlägg om min resa där. Ni frågade efter sevärdigheter som man inte fick missa och det finaste jag ansåg att vi såg där var Parc Guell. Det är en park gjord i mosaik av Antoni Gaudi och var från början tänkt som ett bostadsområde. Denne ide höll dock inte i början på 1900 talet så staten köpte upp området och gjorde det till en park. Idag hade människor nog betalat multum för ett hus här. Det är så vackert med blommor, fontäner och små söta vägar. Utsikten och också fantastisk. 

 

Både tunnelbana och bussar går hit och att gå in kostade knappt en hundralapp. Ta med er en härlig picknick och åt i den allmäna parken innan ni går in. Jag rekomenderar verkligen er att besöka det om ni har två eller tre timmar över.

SHOPPING I BARCELONA

Såg att några av er vill se shoppingen från Barcelona så här kommer en del av den. Några plagg ligger i tvätten och några saker har jag redan förlagt. Men för att sammanfatta så blev det en långklänning, playsuit, smink och tröja från lokala spanska. Sen var vi även på Primark i Barcelona där jag köpte två par skor, två väskor, en klänning, massa toppar och en sport bh. Ni kommer säkert få se plaggen i bloggen inom snar framtid!

 

Jag har även hittat plagget av mitt liv. En gång tidigare har jag känt så starkt för ett plagg och det är min rosa skinnjacka från Zara. Denna gång är det playsuiten. Jag kommer bära den på varenda utgång hela sommaren känns det som. Den sitter som en dröm på kroppen.

 

Vill ni att jag ska blogga mer om kläder jag köper även till vardags? Det är bara säga till så fixar jag det!

SAGRADA FAMILIA Y RESTAURANTE

 

En dag i barcelona så gick vi upp till Katedralen Sagrada Familia (jag vet att det inte är en riktig katedral but I'm a tourist, who cares). Den designades av Gaudi som var en helt fantastisk konstnär i Barcelona. Katedralen är fortfarande inte färdig byggd men jag tror den är den största i hela barcelona, vi såg ingen större i alla fall. Något jag är väldigt säker på dock är att det är den största turistfällan i hela Katalonien, det var en sån galen kö att gå in så vi funderade inte ens på det. Vi gick runt istället och kollade på hur vacker byggnaden var utan på. Det ska bli spännande att se hur den ser ut när den blir klar. Då kan jag tänka mig att det är värt att lägga 3 timmar att köa till den.

 

När vi endå var i närheten av Sagrada Familia så passade vi på att äta på en spansk resturang som låg någon kilometer bort. Våran värd hade tipsat oss om stället och det var ett torg där man kunde äta tapas, men även annan mat. Musiker satt och spelade, fåglarna kvittrade, solen sken och sangrian kom in i en stor kanna. Jag och farmor beställde ett glas var och då föreslog servitören någonting. Visst visst tänkte jag och sa att det gick bra. Vipps kom 2 liter sangria in haha. Stället hete BO och låg på torget Plaça de la Vila de Gràcia. Är ni i närheten är det definitivt värt ett besök!

BARCELONA

Vilken resa och vilken stad! 5 dagar fick vi spendera i Barcelona, strålande sol varje dag vilket var fantastiskt. Vi bodde i motsvarigheten till gamla stan, precis vid Palau Musica (ett konserthus från början av 1900 talet.) Istället för att bo på hotell så hyrde vi en lägenhet med takterass, där spenderade vi våran siesta med breezer och sololja. Perfekt avslappning mitt på dagen när man gått hela förmiddagen. Vi har besökt katedraler, parker, stranden (japp, jag badade) och självklart shoppat! Berättar mer för er sen med tillhörande bilder. Jag ska iväg och jobba nu, konstigt att komma tillbaka till vardagen faktiskt... PUSS!

Upp