byhanna

Silver i SM - Årets Säljare

Det är så stort så jag knappt kan förstå det själv. Jag är den näst bästa säljaren som deltagit i Ung Företagsamhet detta år! Vet ni hur många människor vi snackar om? 24 000!!! Jag har tagit hem silvermedaljen och rott båten i land. Otroligt glad och stolt är jag, det är helt fansastiskt att få avsluta detta lärorika och tuffa år på detta sätt.

 

Resan hit var lång, nervös, ångestladdad och det ABSOLUT ROLIGASTE JAG GJORT.

Med motiveringen''Med en fantastisk utstrålning så är detta en självklar etta, hon har en väska som gör att varenda samtal leder till en avslutad affär. Det här är en säljresa som kommer gå långt'' fick jag gå upp på scenen och ta emot blommor, en check på 3000 kronor samt det största av allt, en biljett till SM i Ung Företagsamhet för ungefär två månader sedan på den regionala mässan i Söderhamn. Redan här var jag stolt, tro inget annat, men här tändes även en glöd inom mig. Jag började vilja vinna, jag började förstå att detta var ett tävlingsmoment och att jag hade chansen att kamma hem något riktigt stort. 

 

 

I Måndags, förra veckan, så var det dags. Jag var först ut av de 24 säljarna som gått vidare till SM under kategorin Årets Säljare. På insidan av min kropp var det disco blandat med skräckfilm. Jag var verkligen nervös, jag ville så gärna vidare till final, bara ett litet steg till. Juryn var hårdare den här gången, inget vänligt hej med lite småprat och skratt innan pitchet började utan stenansikten rakt igenom. Jurymedlemen jag sålde till gav mig inga genvägar under säljsamatalet. Tänk er att springa i motvind, och ha snö som piskar i ögonen, ungefär så kändes det. Trots det så lyckades jag komma till avslut. Efteråt visste jag ingenting. Hur bra är de andra? Borde jag sagt det där? Varför ville hon inte köpa fler?

 

På morgonen efter, tisdagen, så skulle vi få reda på vilka 6 personer som gått vidare till final. Det ropades upp på den stora scenen i mässhallen. Jag slungades mellan tankarna ''bara till final,  lite till,, sen är jag nöjd'' och ''ska jag verkligen utsätta mig för detta?? Pressen och stressen kommer vara total''. När jag fick höra mitt namn sägas alldra först så försvann alla orostankar, i en sekund, en sekund var det ren chock och glädje som exploderade på insidan det enda jag kände. Två sekunder efter så kom frågan, vad ska jag ens sälja??? 

Finalen går nämligen till så att 10 minuter innan du ska pitcha så får du reda på produkten du ska sälja. Oftast är det något väldigt simpelt, en tejp, en riskaka eller dylikt. Det är nog ett av de svåraste uppdragen du kan få som säljare. Produkten jag skulle sälja var ett par hörlurar, dock så hade jag några riktlinjer som jag skulle följa, bland annat att dom kostade 899 spänn. Jävlar i min lilla låda tänkte jag, vem fan köper det. Efter att ha dividerat med Kalle och Hanna på UF Gävle så lyckades jag komma fram till en strategi. Trafiksäkerhet, ingen kan ju sätta ett pris på det.

 

Denna gång var juryn männskliga efteråt, då fick man se dom riktiga personerna, leenden och en konversation med massa feedback. Vi var fyra stycken som skulle bli nominerade under galamiddagen senare på kvällen. Trots att jag redan då kände mig som en vinnare så skulle det bli surt om jag inte fick mitt namn uppropat under galan. Det var hjärnan som var igång igen ''ett litet steg till, bara liiiite''.  När det blev dags för vår kategori så var det mitt namn som ropades upp först. Då vågade jag för första gången visa glädje utåt för min bragd, då var jag äntligen nöjd påriktigt. Jag hade gått i mål, rott båten i land, hämtat hem alla fåren. Det spelade ingen roll om det var jag som fick gå upp och ta emot pris inför 1500 personer eller inte. Jag kände att jag var så otroligt stolt och nöjd, och det är jag fortfarande, SÅ STOLT OCH SÅ NÖJD MED MIN INSATS.

 

Stort grattis till Sofia som tog hem guldet!! Och ett stort tack till alla Er som pushat, taggat och trott på mig hela vägen, ni är fantastiska!

19 maj 2015 19:48 | VARDAG |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas