byhanna

MIN SMINKBAS

 

Jag fick en fråga för ett tag sedan hur jag gör min bas när jag sminkar mig och tänkte därför förklara lite enkelt.

 

1. Jag använder en primer från Rimmel London som heter Stay Matte. Den köpte jag i Barcelona och det är den bästa primern jag nånsin testat. Jag använder inte så mycket eftersom jag alltid använder ansiktskräm och jag tar den oftast i mitten av ansiktet (alltså inte ut vid öronen typ)

 

2. Sedan använder jag en Concealer från Make Up Store. Den klassiska som nästan alla har. Jag använder den röda under ögonen, den gula för att täcka finnar och den beigea för att blanda ut. Jag tar även den beiga på ställen jag vill highligta (ett sträck på näsan, kindbennen, under ögonbryn m.m).

 

3. Trots att jag oftast tycker att foundation är jobbigt under sommaren så älskar jag den här. Den är jätte tun och lätt att jobba med. Jag tar pyttelite och använder endast på de ställen som behövs. Den är från Maybeline och kommer från serien ''Fit Me''. Jag använder färgen 220 eller 230 beroende på hur brun jag är för tillfället. 

 

4. Sist med inte minst så har vi min favorit, den sminkprodukt jag inte skulle kunna vara utan, något jag alltid har vi väskan, ja ni förstår. Ett puder från Make Up Store som är täckande och mattar ned. Jag har färgen bangkok året om och har den i hela ansiktet, ett väldigt tunt laget som ni kanske förstår med en väldigt lätt borste. Tar jag förmycket av det här så blir det som ett till foundationlager, därför får man akta sig på utekvällar så det inte blir en kaka i ansiktet.

 

Sedan är det bara på med solpuder och lite annat smått och gott så är det klart! Jag har lärt mig under åren att det alltid är bättre att ta för lite än för mycket och även att man inte ska blanda borstarna. Att råka ta solpuder borsten istället för puder borsten kan göra så man liknar en apelsin snarare än en solkysst gudina.

 

Så nu vet ni hur jag gör när jag väl sminkar mig! Det sker inte så ofta men när det väl händer så gillar jag att göra det noga!

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas